Resepi kali ini amat
sedap dan ringkas dibuat. Tak banyak kerenah. Sesuai dibuat sebagai sarapan
pagi dan hidangan tetamu. Pasti jadi rebutan.
Resepi ini air tangan sahabat Szen,
YM Puan Rozela Raja Mohd Rasdi yang sentiasa ikhlas berkongsi. Terima kasih
sahabatku Rozela. Jom cuba & 'KONGSI' resepi ini. ~ Sharizen Kitchen.
RESIPI BEBOLA LOLIPOP KELEDEK
========================
(Oleh : Sharizen Kitchen )
BAHANNYA:-
1 cawan ubi keledek (yang telah
direbus dan dilenyekkan)
1/4 cawan tepung jagung
1/4 cawan gula pasir
garam secukup rasa
Minyak untuk menggoreng
CARANYA:-
1.Gaul keledek yg sudah dilenyek
dgn gula dan garam.
2.Masukkan tepung sedikit demi
sedikit dan pastikan doh boleh diuli dan sehingga tidak melekat ditangan.
3. Bentukkan doh bulat2 sebesar
guli dan goreng hingga kuning keemasan.
Selamat Mencuba~ Sharizen Kitchen.
No comments:
Post a Comment