Apam Pisang Kukus Tanpa Telur ini patut dicuba. Apam ini amatlah sedap. Rasa apam ini bukanlah seperti rasa kek atau apam pisang yang menggunakan telur.
Rasanya lebih padat dan sedap. Mudah aje buatannya dan cepat pula masa mengukusnya. Sesuai untuk yang ber vegetarian dan alah telur ~ Sharizen Kitchen.
APAM PISANG KUKUS TANPA TELUR
BAHANNYA:
1 cawan pisang lemak
manis lecek halus
2 cawan tepung gandum
3/4 cawan minyak
jagung
3/4 cawan gula kastor
1 sudu teh baking
powder
1/2 sudu teh soda
bikarbonat
secubit garam
CARANYA:
1. Ayak tepung bersama
baking powder dan soda bikarbonat.
2. Adun bahan tadi
bersama pisang lecek, gula kastor dan secubit garam.
3. Masukkan minyak
jagung dan gaul rata.
4. Tuang adunan ke
dalam bekas atau acuan pilihan. gunakan acuan lompang, dan bubuh setengah
acuan.
No comments:
Post a Comment